Co oprócz zwiedzania i plażowania można robić w Rovinj
-
AnetaWitam, Pół wakacji spędzę w Karlobagu a resztę w Rovinj na Istri - jak to tata mówi na wylocie do kraju ;) No właśnie, zakładam że będę już opalona i znudzona plażowaniem więc co oprócz zwiedzania można robić w Rovinj lub okolicy. Niestety nie nurkuję a wyczytałam że nurkowanie jest tam polecane. Nie będę miała też roweru. Może jakieś inne atrakcje dla turystów?
5 stycznia 2014 -
Jarosław HellNie napisałaś kiedy tam będziesz. Ja polecić mogę wycieczkę statkiem np do kanału Limskiego :) Z imprez jakie odbywają się w Rovinj to w kwietniu na skałach Kanału Limskiego odbywają się zawody wspinaczkowe. W czerwcu, lipcu, sierpniu i wrześniu w Rovinj odbywa się letni festiwal oraz koncerty z cyklu Rovinjske noce. Oprócz tego co jakiś czas w kościele św. Eufemi, klasztorze Franciszkanów i na Trgu Marsala Tita odbywają się koncerty, przedstawienia teatralne i inne imprezy kulturalne - jeśli gustujesz w sztuce i takich tam. Pod koniec sierpnia można trafić na regaty żeglarskie, a w połowie września odbywają się regaty Cup Rovinj jeśli wolała byś coś ze sportu ;)
5 stycznia 2014
Jak widać wiele się dzieje z myślą właśnie o turystach - na pewno nie będziesz się nudzić, pozdrawiam!