Akwarium w Porec
-
AnetaA ja polecam wizytę w miejscowym akwarium, wprawdzie bilety trochę drogie ale warto zorientować się co pływa w wodach w regionie, bo znajdujące się w aquarium ryby, kraby i inne żyjątka sa przedstawicielami żyjących tu gatunków. Każdy dokładnie opisany, z nazwy i głębokości na jakiej żyje w naturalnym środowisku. Fajna atrakcja dla dzieci, tym bardziej że w aquarium jest ciemno, i chłodno a to dodatkowy atut podczas zwiedzania miasta. W środku można robić zdjęcia, ale najlepiej bez lampy błyskowej po pierwsze dla dobra ryb i inych pływających tam stworzeń, a po drugie zdjęcia z flashem i tak nie wyjdą bo odbije się od szyby.
Akwarium w Porec -
AnetaNie wiem czemu, można dodać tylko jedno zdjęcie a zdjęć z akwarium dużo więc napisze jeszcze jeden post i dodam jakieś wybrane zdjęcie z wewnątrz akwarium. A wygląda tam mniej więcej tak jak na tym zdjęciu.
Zwiedzanie aquarium w Porec -
AnetaJednak największe wrażenie w całym chyba akwarium robią kraby które dosłownie pozują do zdjęć. Wprawdzie samo akwarium nie jest jakoś wyjątkowo duże, a powiedziała bym nawet że stosunkowo małe - akwaria można obejść w 20-30 minut oglądając wszystko dokładnie, to jednak przy krabach można zatrzymać się dłużej. Tak samo jak przy rybce takiej samej jaka jest w mini-mini, o czym uświadomiło mnie moje dziecko ;)
ogólnie polecam podczas zwiedzania Porecia wejście do akwarium, bo jakoś specjalnie może nie warto tam jechać, to będąc w Poreć - przy okazji warto jak najbardziej ;)Krab w aquarium w Porec