Jak jest w Chorwacji jesienią?
-
JakubChorwacja jesienią? Czy ktoś z szanownych forumowiczów był w Chorwacji w miesiącach jesienych? Jakie temperatury panują w miesiącach wrzesień, październik ewentualnie listopad? Czy jest na tyle ciepło i slonecznie żeby choć trochę można było by polezec na plaży? Czy kąpiel w adriatyku to tylko dla wytrwałych morsow? :)
20 września 2013
Zastanawiam się nad wyjazdem do Chorwacji właśnie teraz - jesienią i trochę się obawiam czy temperatury tam panujące mnie nie przegonią? A może warto zamiast do Chorwacji pojechać gdzieś indziej ? tylko gdzie? -
IzabelaJesienią w Chorwacji jest również pięknie i miło, jednak należy zaplanować sobie więcej zwiedzania niż plazowania. Wprawdzie temperatura jest o wiele przychylniejsza od tej u nas w Polsce, jednak pogoda jest nieco mniej stabilną niż w sezonie. Woda w Adriatyku jest jednak ciepła i nie ochładza się tak szybko, nawet jeśli na dworzu jest chłodniej.
5 października 2013
Trzeba pamiętać że jesienią dzień jest znacznie krótszy, tzn wcześniej robi się ciemno. Miło jednak zwiedzać Chorwację jesienią bo jest tó szczególnie miłe gdy mamy 19-22 st C zamiast 30-33 stopni. -
IzabelaPaździernik w Chorwacji nad Adriatykiem wygląda następująco, temperatura 15 st C, ciśnienie 1010HPa, zachmurzenie umiarkowane, częściowo slonecznie. Opadów deszczu brak. Wiem tó bo właśnie wróciłam z jesienego wypadu do Chorwacji.
10 października 2013
pozdrawiam -
KarolinaJesień w Cro jest piękna, pamiętajcie że ten kraj to nie tylko plaża Adriatyk i kąpanie i opalanie się całymi dniami, Chorwacja to również a możne i przede wszystkim ciekawe i atrakcyjne zabytki, masa zwiedzania, przepyszna kuchnia. A w upale w sezonie ani nie można zwiedzać, ani się najeść ich smacznej kuchni. Polecam Chorwację jesienią.
12 października 2013