Dlaczego warto wybrać się na wyspę Krk
-
TomaszUwielbiam tą wyspę. Na Krk spędziłem w sumie sześć razy wakacje i zawsze chętnie tam jadę. Po pierwsze bardzo łatwo,tanio i wygodnie można się tam dostać mostem (płatnym, co prawda ale to groszowe sprawy). Nie ma nerwowej atmosfery by dojechać na czas, czy stania w kilometrowej kolejce jak to ma miejsce na każdy prom w pełni sezonu.
26 listopada 2015
Na Krk są super plaże, kamieniste piękne laguny, przepiękne widoki.
Początkowo zawsze jedziliśmy do miejscowości Stara Baska, teraz częściej do Baski gdzie jest super camping Bunculuka.
Na Krk jak ktoś lubi jest też sporo do zwiedzania, są fajne przystanie jachtowe, jest wiele szlaków turystyczno-rowerowych. Generalnie polecam, to jedna z ciekawszych miejscówek w Chorwacji. -
AnkaZgadzam się, również często wybieramy wyspę Krk w Chorwacji właśnie ze względu na to że tanio, szybko i łatwo się tam dostać. Wjazd na wyspę Krk jest nieporównywalnie tańszy od każdej przeprawy promowej. Kupując bilet wjazdowy na wyspę, (za przejazd mostem) w cenie biletu uwzględniona jest opłata za opuszczenie wyspy a więc nie trzeba ponownie stać w kolejce podczas opuszczania Krk.
27 listopada 2015
Sama wyspa jest również bardzo ciekawa. Ilość lagun i plaż zaspokoi każdego. Są mariny, przystanie dla jachtów, są restauracje są szlaki turystyczne są zabytkowe części miast dla miłośników zwiedzania, są plaże i campingi naturystyczne dla miłośników takiej formy wypoczynku - jednym słowem jest wszystko czego trzeba na urlopie w Chorwacji - no i ceny na tej wyspie są znośne - tzn jest względnie tanio porównując do innych wysp. -
ArielByłem na chorwackim Kryku - potwierdzam fajne miejsce. Najbardziej znanym kurortem na wyspie Krk jest miasteczko Baska - niestety trochę drogo, ale np w Starej Baśce jest mniej szałowo, bardziej kameralnie i taniej.
27 listopada 2015
poza tym Punat, Krk, i kilka innych miasteczek na wyspie również jest bardzo ciekawych. Ogólnie polecam, super miejsce ale coś ostatnio czytałem że w okolicach właśnie wyspy Krk ma rozpocząć się eksploracja dna Adriatyku przy odwiertach i wydobyciu ropy. Jeśli faktycznie w okolicy Krku powstaną platformy wiertnicze to turystycznie ten region może trochę klapnąć... -
JarekRównież bardzo lubię tą wyspę. Kiedy pojechaliśmy tam pierwszy raz zachwycilismy się jej urokiem, widokami jakie tam można podziwiać oraz wygodnym wjazdem i wyjazdem na Krk. Tam nam się spodobało na tej wyspie że kolejne trzy lata jeździliśmy na tam na wakacje. Miejscowości które szczególnie mogę polecić na wyspie Krk to napewno Basia oraz Stara Basia. Równie pięknie jest w mieście Kraków, lecz jest tam jak na stolicę wyspy przystało odpowiednio drożej.
20 grudnia 2015