Sposób na tani internet w Chorwacji
-
TomekCześć, właśnie wróciłem z wakacji w Chorwacji i chciałem się z wami podzielić jak można tanio korzystać z internetu będąc w Chorwacji. A mało tego bo oprócz internetu, można równie tanio dzwonić do całej Europy w tym do Polski. A teraz konkrety:
Trzeba mieć telefon lub smartfon (lub laptopa, lub modem do laptopa) bez blokady sim-lock.
Będąc w Chorwacji, wyciągamy swoją kartę SIM i kupujemy starter Wlecome to Croatia firmy TELE2, wkładamy ichnia kartę SIM, wpisujemy pin i nawiązujemy krótkie połączenie głosowe (1 sekunda z dowolnym telefonem, to taki sposób aktywacji usługi) i możemy cieszyć się 3 GB transferu danych (tak aż 3 giga bajty) na połączenie z siecią internet za pośrednictwem sieci komórkowej TELE2.
To najtańszy sposób korzystania z internetu będąc w Chorwacji, 3 GB starczą nam na wysyłanie i pobieranie zdjęć czy filmów nie wspominając już o serfowaniu po facebooku czy nawet nawiązanie połączenia przez Skype - 3 GB to naprawdę wiele.
Oprócz internetu, karta działa jak normalny starter, można dzwonić po całej europie (również do Polski) w cenie startera mamy 1000 minut do wykorzystania.
Oto oryginalna oferta przetłumaczona translatorem:
Doskonały pakiet startowy, który zawiera 1000 minut w stosunku do wszystkich sieci chorwackich i aż 3 GB danych. Najtańszy Surf & Call Pakiet startowy przynosi wyjątkowo niskie ceny za połączenia za granicę na tylko 0,39 HRK / min do sieci stacjonarnych w 16 krajach europejskich. Więcej niż wystarczająco, aby pozostać w kontakcie z rodziną i przyjaciółmi całe lato...
Za jedyne 50 HRK w Najtańszy Surf & połączeń Starter Pack otrzymasz:
- 3GB danych
- 1000 minut w stosunku do wszystkich sieci chorwackich sieci połączeń na telefony stacjonarne w 16 krajach europejskich, za jedyne 0,39 HRK / min (0,05 EUR / min) *
-15 HRK na koncie
* Cena połączenia 0,39 HRK / min (0,05 EUR / min) jest ważna w okresie promocyjnym, trwający od 1 czerwca do 31 października 2014 r. i obowiązuje dla połączeń do sieci stacjonarnych w Austrii, Belgii, Czechach, Danii, Francji, Włochy, Węgry, Holandia, Norwegia, Niemcy, Polska, Słowacja, Słowenia, Szwecja, Szwajcaria i Wielka Brytania.
Koszt - 50 Kun czyli jakieś 27 złotych ;-))
polecam i pozdrawiamSposób na tani internet w Chorwacji -
AdamW poprzednich latach również korzystałem z tej oferty Tele2 i byłem zadowolony. Kosztowały również 50 HRK lecz wtedy dawali tylko 50 MB 25 jeśli się wykorzystało pakiet kwotowy. Czyli wtedy było 57 MB za 50 Kun, a teraz można powiedzieć że rozwalili konkurencję. Ciesze się bo w zeszłym roku kupiłem i wykorzystałem 3 startery, to w tym roku kupie jeden i pewnie jeszcze mi zostanie ;)
1 lipca 2014 -
KaśkaPotwierdzam, równierz podczas pobytu w Chorwacji wielokrotnie kożystaliśmy z internetu za pośrednictwem Tele2 i zdecydowanie mogę wszystkim polecić ten sposób bo nie licząc wifi (o ile takowe jest i można się podłączyć) to właśnie starter chorwackiej sieci tele2 jest najtańszym sposobem na dostęp do internetu. W poprzednich latach za 50kun, dostawało się 50MB transferu za darmo i 50kun na dzwonienie lub równierz internet, natomiast teraz to super skoro aż 3 GB jest w tej cenie!
3 lipca 2014 -
KaśkaWłaśnie jesteśmy na wakacjach w Chorwacji i kupiliśmy ten zestaw startowy tele2 i muszę przyznać że jest super, internet działa nam tu lepiej niż w domu. Finałowe mecze mundialu obejrzeliśmy właśnie przez internet, po polsku i dwa mecze (finałowy i o trzecie miejsce, z reklamami i dogrywką) zużyły nam 1 GB, pozostało jeszcze 2 GB na wysyłanie zdjęć, www i faceboka w zupełności wystarczy a wszystko za niespełna 27 złotych.
15 lipca 2014
Zestawy TELE2 kupić można w sieci kiosków TISAK i supermarketach Konzum a więc nie ma problemu z zakupieniem. Aktywacja karty jest prosta i trwa chwilę. polecamy! -
TomaszTak to zdecydowanie najlepsza oferta dostępu internetu w Chorwacji w 2014 roku, za 50 kun czyli około 28 złotych otrzymujemy aż 3 GB czyli w zupełności wystarczy na www, skype, faceboka a nawet oglądaliśmy mecze finałowe mundialu przez streaming po polsku (też przez internet).
Wszystko jest proste, trzeba mieć laptopa z modemem, albo modem podłanczany USB, albo smartfona bez simlocka.
Kupujemy starter, wkładamy Sim kartę, wpisujemy PIN. Wykonujemy krótkie połączenie na dowolny inny numer (dosłownie 1sekundowe) i czekamy na aktywowanie darmowego pakietu. Potem juz tylko sprawdzamy kodem czy pakiet został aktywowany, kod do sprawdzania to *150*8# To ważne by nie używać internetu odrazu tylko po aktywowaniu darmowego pakietu! A wygląda to tak:Aktywacja promocyjnego pakietu internetowego -
AdamZdecydowanie to najlepsza oferta internetu dla tych co są w Chorwacji. Żaden roaming nawet teraz po zmniejszeniu cen nie jest opłacalny tak jak ten starter. Wystarczy sima włożyć do jakiegoś smartfona, włączyc udostępnianie internetu po wifi i cała rodzina cieszy się mobilnym internetem na wakacjach :)
Karty SIM Tele2 Pre-Paid -
ZenekHej, no dokładnie będąc w Chorwacji przetestowałen ten tani sposób na internet i powiem wam że faktycznie to się opłaca. Za sima zapłaciłem dokładnie 50 Kun, w kiosku TISAK. Aktywacja itp. wszystko jest w dołączonej instrukcji, lub tutaj już wcześniej opisane. Aktywacja darmowego pakietu trwała jakieś 20 minut. W Chorwacji spędziłem dwa tygodnie, wracając do kraju miałem jeszcze ponad 1 gb internetu którego nie dołałem zużyć. Generalnie wszystkim polecam.
Koszty dostępu do internetu w Chorwacji -
KasiaTele2 jest OK, w przeciwieństwie do oferty VIP gdzie za 10 dniowy nielimitowany dostęp do sieci płaci się 100 kun. Wprawdzie oferta VIP jest nielimitowana, ale kto jedzie na urlop siedzieć na necie. Jak bym wiedziała to bym wybrała internet z TELE2, a tak to dałam się nabrać na VIP
28 lipca 2014 -
PrzemoNiestety nie mogę podzielić waszego entuzjazmu. Jechaliśmy w kilka osób i trzy z nas postanowiły zakupić tą kartę. Każdemu telefon mimo ze posiadał wyłączony roaming, postanowił połączyć sie za pomocą roamingu bo nie znajdował sieci. Dzięki czemu limit 3 GB zamienił sie na kilka kilobajtow w roamingu i tyle po starterku. Następny przystanek i karta Tmobile. Oferta dwa razy droższa ale zaskoczyła sama. Dodam ze dwa z trzech telefonów na codzień działają poza siecią Tmobile.
18 sierpnia 2014
Aha i żeby nie było, wszystko wykonane zgodnie z instrukcją.
No dobra to już ostatnie. W ostatecznym rozwiązaniu skusilismy sie na opcje 10 kun/dzień w Tmobile i internet bez ograniczeń. Przydało sie bo jechało nas 7osob i jakieś 9 rożnych urządzeń na rożne chwile. Także najlepsza opcja to pojęcie względne.