Namiary na fajne campingi na Hvarze
-
AdamCześć, czy możecie mi polecić jakieś naprawdę fajne campingi na wyspie Hvar? Na Istri jest wiele campingów do których się przyzwyczailiśmy, duże place zabaw dla dzieci, baseny ze słodką wodą, animatorzy itp. czy na Hvarze są też takie campingi? Był bym wdzięczny za wasze podpowiedzi. pozdrawiam
25 czerwca 2014 -
ZenekZ campingów na wyspie Hvar polecić mogę Vrboska NudistCamp w miejscowości Vrboska, Hvar
Tel: 385 (0)91 2611 126 Fax: 385 (0)21 774 159 E-mail: camp-nudist@jelkom.org. Camping jest bardzo komfortowy. Znajduje się na nim wiele czystych sanitariatów. Położony jest zaledwie 1 kilometr od centrum miasteczka Vrboska. Na campingu zamieszkać może około 470 gości. Posiada 800 metrową plaże, przeznaczoną jak nazwa campingu wskazuje do opalania się bez stroju kąpielowego ;)Vrboska NudistCamp na wyspie hvar -
ZenekNa campingu znajduje się restauracja, mały market, lodówki do dyspozycji gości. Przyłącze prądu z którego korzystać można zarówno podłączając przyczepę campingową, jak i prąd podciągnąć można do namiotu. Miejsca przeznaczone na rozbicie namiotu znajdują się w zacienionym miejscu, jak i są też miejsca z widokiem na morze, ale to raczej dla przyczep.
ogólnie polecamCamping Vrboska -
AniaNa wyspie Hvar znajduje się camping naturystyczny Vrboska w miejscowości o tej samej nazwie. To jedyny taki camping na wyspie (FKK). Poza tym jest kilka tradycyjnych campingów dla tekstylnych. My akurat zatrzymaliśmy się na wspomnianym campingu FKK, bo bardzo pasuje nam taka forma wypoczynku. Camping jest dość mały bo raptem 450 osób, co w porównaniu do campingów no na Istri mogących pomieścić kilka tysięcy turystów to ten jest malutki. Dzięki temu panuje tam kameralna atmosfera. Ludzie są mili i przyjaźnie do siebie nastawieni. Wiele rodzin zamieszkuje tam całe wakacje, jak nie całe lato. Dlatego miejsca z widokiem na morze są zazwyczaj zajęte i trzeba mieć dużo szczęścia by akurat trafić dobrą miejscówkę z widokiem na morze. Ogólnie polecamy !
Camping Vrboska Naturist na wyspie Hvar -
KarolJest też Camping Mina, znajduje się 500 metrów od centrum miasteczka Jelsa. Bezpośrednio przy morzu, camping pomieścić może około 200 gości. Generalnie obiekt jest OK, choć bywaliśmy na lepszych. Jedno co mnie pozytywnie zaskoczyło to niska cena campingu.
1 lipca 2014 -
RadosławJa wiele dobrego słyszałem o campingu co prawda przeznaczonym dla miłośników spędzania wakacji bez odzieży ale dzięki temu na campingu nie ma przysłowiowego spędu, a bardzo kameralna atmosfera. Nasi znajomi którzy trafili na ten camping całkiem przez przypadek mimo wszystko postanowili się tam zatrzymać i spędzić kilka dni i generalnie byli bardzo zadowoleni aż tak że po powrocie namawiali mnie i moją dziewczynę byśmy się odważyli i na camping fkk pojechali w przyszłym roku z nimi. Nie wiem do wakacji jeszcze daleko ale camping naprawdę podobno bardzo fajnie usytuowany. Nieopodal piękna bezludna wyspa, do miasteczka Vrboska niedaleko tyko ta przeprawa promowa na Hvar to dodatkowy koszt.
14 stycznia 2015