Zwiedzanie Plitvickich Jezior zimą
-
AniaCześć, czy ktoś z was pojechał kiedyś do Plitvic w okresie zimowym? zastanawiam się nad pojechaniem tam w okresie zimowym tak żeby był śnieg i lód. No własnie, jak wygląda zima w Plitvickich Jeziorach? zamarzają jeziora i wodospady?
28 lutego 2014 -
AgatkaGdzieś tutaj na tym forum ktoś wrzucił piękne zdjęcie z Plitvickich Jezior w zimowej sceneri, i powiem ze wyglądają przepięknie, nie wiem czy nie ładniej niż w sezonie. Plitwickie Jeziora to prawdziwy cud natury, a zimą wyglądają naprawdę okazale, zwiedzanie ma tez swoje plusy, bo choć zimno, to mało jest turystów i zwiedzanie można prowadzić nie.al samemu. Polecam!
2 marca 2014 -
WaldekTen park jest piękny zarówno latem, wiosną jak i zimą. Każda pora roku warta jest zwiedzania i każda ma swoje atuty. Wiosną piękne jest jak przyroda budzi się do życia, wszystko kwitnie, zielenieje. to piękna pora roku. Latem Park jest już na całkiem rozkręcony, a część roślin można powiedzieć że nawet już zmęczona słońcem. choć wtedy zwiedza się wygodnie bo dzień jest długi i długo jest widno. no i płynięcie statkami po jeziorach jest przyjemniejsze. Jesień, choć niektórzy lubią te kolory i barty to mi zawsze kojarzy się przygnębiająco. choć kolorystyka wtedy jest chyba najciekawsza. No i zima o której tu wspomniano jest ciekawym doświadczeniem choć oczywiście zależy od zimy, czy jest śnieg mróz itp. ogólnie polecam i to bardzo!
Plitvickie Jeziora zimą -
KasiaPrzepiękny widok, lubię oglądać zdjęcia z Plitvickich Jezior, ale to zdjęcie przebija wszystkie inne - tym bardziej że dobrze pamiętam jak tą kładką przechadzałam się jeszcze kilka miesięcy temu w istnym upale lejącym się z nieba :)
3 marca 2014