Last minute
-
ArielBardzo proszę o jakieś ciekawe oferty last-minute do Chorwacji. Nie mam sprecyzowanego terminu ale chciał bym żeby był to sezon, najlepiej lipiec albo sierpień, ew. czerwiec lub wrzesień. Miejsce jest obojętne, im dalej na południe tym lepiej. Czy oferty lastminute dotyczą przejazdów autokarem czy także samolotem? Ile może kosztować taka promocyjna oferta z polskiego biura podróży, dla dwóch osób. Bardzo proszę o informacje. pozdrawiam wszystkich zakochanych w Chorwacji
17 lutego 2014 -
StanisławTeż jestem zainteresowany ofertami last minute do Chorwacji. Jeśli jakiś pracownik lub właścicel biura podróży czyta to forum, to proszę niech zamieści tu przykładowe oferty first lub lastminute do Chorwacji lub dalej do Bośni i Hercegowiny. Od lat wakacje spędzam na północy Chorwacji na Istri lecz jak tak co roku zlicze koszty to wychodzi mi 8 tyś zł a 3 tygodnie, pomyślałem więc że zamiast jechać własnym transportem lepiej poszukać jakiś okazyjnych ofert biur podróży.
18 lutego 2014 -
TomekPrawdę mówiąc przeglądaliśmy wiele ofert turystycznych w różnych biurach podróży i jakoś nie spotkaliśmy się z ofertami last-minute do Chorwacji, ale mogę się mylić. Wydaje mi się że takie oferty są skierowane głównie dla krajów do których leci się samolotem, bo koszt przelotu jest drogi i czasem lepiej zejść z ceny i sprzedać po kosztach niż płacić za niewykorzystany bilet. W każdym bądź razie również jestem zainteresowany!
18 lutego 2014 -
AldonaZ tego co słyszałam to niemieckie biura podróży oferują często oferty lastminut wycieczek do Chorwacji. A co za różnica z jakim biurem się pojedzie - praktycznie nie ma żadnej. Czy pojedziemy z polskim czy niemieckim biurem nie ma znaczenia, byle się wakacje udały. A z niemieckim biurem to jest lepiej bo mniejsze prawdopodobieństwo bankructwa biura. Jak ktoś mieszka przy zachodniej granicy to polecam!
18 lutego 2014 -
IzaPotwierdzam, moja mama trafiła super ofertę lastminute do Chorwacji, konkretnie do miasteczka Brela, za 75% ceny nominalnej. Bylo to wlasnie niemieckie biuro podróży które miało nie sprzedają ofertę na konkretny termin.
4 marca 2014 -
EwelinaJak sama nazwa wskazuje last-minute to oferty wyprzedawane tuż przed wyjazdem, organizator zmniejsza a dokładnie próbuje pokryć koszty niewykorzystanych miejsc w samolocie, autokarze, hotelu itp. Na pół roku przed wyjazdem nie ma ofert last minute bo to nie logiczne. Jeśli w ogóle chodzi o oferty do Chorwacji to takich okazyjnych ofert należało by szukać u pośredników takich jak SumerCamp czy Vacasloneli którzy rezerwują lub wykupują pewną pule miejsc w hotelu czy na campingu a potem odsprzedają o wiele drożej niż bezpośrednio w ceniku. i tacy własnie pośrednicy tuż przed terminem próbją sprzedać niesprzedane wcześniej miejsca po faktycznych kosztach by nie być stratnym i odzyskać choć część kosztów. Oferty Last Minute są ciekawe i zauważalnie tanie do miejsc (krajów) do których dostać się można samolotem. Czarter całego samolotu jest na tyle drogi że nie można sobie pozwolić na niesprzedane miejsca więc sprzedaje się je bardzo tanio praktycznie po kosztach. Do Chorwacji z Polski nie lata się samolotami, w większości przypadków oferty obejmują transport kołowy a więc oferty last minute nie są tak dostępne jak dla inych kierunków.
5 kwietnia 2014