Co zabrać ze sobą jadąc na camping?
-
AdamCześć, w tym roku planujemy po raz pierwszy pojechać na urlop pod namiot, zamieszkać na jednym z campingów w Chorwacji. Dokładne miejsce jeszcze nie jest znane, ale napewno będzie to camping nad samym Adriatykiem, tak by z namiotu mieć widok na morze. Moje pytanie jest może śmieszne, ale co się zabiera ze sobą jadąc na wakacje pod namiot? Nigdy jeszcze nie spędzaliśmy urlopu na campingu, zawsze w kwaterach prywatnych stąd moje głupie pytanie. Oczywiście namiot, śpiwory, materace już mamy, ale co z kuchnią? Talerze, garnki, kuchenka? ale jaka na prąd czy na gaz? jak na prąd to czy kuchenka indukcyjna, bo widziałem że naczynia turystyczne są zrobione z aluminium, a aluminiowy garnek nie zadziała na kuchence indukcyjnej. Proszę o garść informacji i porad co warto wziąść ze sobą jadąc na wakacje pod namiot.
4 lutego 2014
pozdrawiam -
JustynaDobry humor, no i krzesełka i stolik. Pamiętam jak pierwszy raz pojechaliśmy na camping motocyklem - więc wiadomo że bagaż był ograniczony do minimum. i najbardziej brakowało nam krzesełek i stolika. To na dłuższą metę męczące, jak nie ma gdzie siąść i zjeść, jak człowiek nie ma gdzie usiąść po całym dniu zwiedzania, lub plażowania. Siedzenie na plaży ok ale jak się ma dość słońca to miło jest usiąść gdzieś w cieniu poczytać książkę lub coś tam inego porobić. Zdecydowanie najbardziej odczuwałam brak czegoś do siedzenia.
4 lutego 2014 -
TomekZdecydowanie tak, trzeba się zatroszczyć o coś do siedzenia/leżenia i nie mówię tu o piance na plażę, czy materacu do namiotu. Skoro ma to być odpoczynek to trzeba mieć co najmniej krzesełka turystyczne, stolik składany no i polecam wszystkim hamak ! Jeśli nie macie odpowiednio dużo miejsca w samochodzie to warto wsiąść sam hamak do rozwieszenia gdzieś między drzewami - zawsze się jakieś znajdą. Oto nasz zestaw podręczny do podróży, rekreacji i odpoczynku ;-)
pozdrawiamNa campingu -
TomekNo i parasol - koniecznie parasol im większy tym lepszy żeby można było osłonić się przed promieniami słońca. Czasem o miejsce na namiot może być ciężko zwłaszcza jeśli szukać będziemy miejsca w cieniu - a mając parasol zawsze możemy się jakoś poratować. Ewentualnie wiele ludzi ma swoje pawilony takie ogrodowe, które również dość dobrze chronią przed słońcem, jednak są podatne na wiatr.
4 lutego 2014 -
AniaNa camping zabieram, lodówkę turystyczną na 220V, kuchenkę elektryczną, naczynia, światło elektryczne, przedłużacz 50 metrów, przejściówkę do przyłącza campingowego, rozdzielacz, ładowarkę do akumulatorków.
4 marca 2014