Jazda na rolkach czy jest gdzie?
-
AdrianWitajcie, ponieważ jestem zapalonym miłośnikiem łyżworolek, jadąc na wakacje chciał bym zabrać że sobą moje rolki jednak nie wiem czy tam w ogóle da się jeździć na rolkach czy jest gdzie i czy w ogóle w chorwacji popularne jest poruszanie się na rolkach. Po chodnikach, ulicą czy ścieżkami rowerowymi? jak to jest proszę o info od kogoś kto bywa w Chorwacji.
28 maja 2013 -
KrystianChorwacja to górzysty i skalisty kraj, więc o jazdę na rolkach może być trudno. Ewentualnie zostaje tylko promenada lub ścieżki rowerowe, lecz te drugie często ułożone są z polbruku i na rolki zabardzo się nie nadają. Co do promenad w centrach miasteczek to trzeba być dobrym rolkarzem żeby w tłoku turystów sobie jeździć. Pozostają raczej indywidualne miejsca, np na campingach gdzie czasem są glatkie asfaltowe alejki ale to nie ma reguły - trzeba poszukać i pojeździć. Generalnie w małych miasteczkach ścieżek rowerowych nie ma, w większych czasem się pojawiają, ale powiem że rolki w Chorwacji są mało popularne wydaje mi się.
30 maja 2013 -
JuliaKoledzy, Chorwacja to generalnie skalisty kraj i na jazdę na rolkach raczej nie ma większych szans. polecam natomiast wycieczki rowerowe. Rower górski w Chorwacji - odpowiednia kondycja i dobry strój sportowy to doskonały sposób na aktywny wypoczynek. Na rowerze w Chorwacji można odkryć takie miejsca które normalnie sla samochodów lub pieszych są niedostępne. Widoki przepiękne.
5 czerwca 2013 -
AgnieszkaWitam, od tego wątku minęło 10 lat. Czy cos sie moze zmieniło w temacie rolek? Czy w Orebic albo okolicy bedzie gdzie założyć rolki i śmigać? :)))
20 sierpnia 2023
Dzięki za jakieś pomocne odpowiedzi :)
Agnieszka