Idealne warunki do biegania
-
KasiaHej, właśnie spędzam wakacje w tym miasteczku, a że lubię aktywne formy wypoczynku, chciałam się z wami podzielić moimi doświadczeniami w tej kwesti. Jeśli chodzi o uprawianie poranego jogingu to warunki są świetne, polecam trasę widokowo-rekreacyjną biegnącą do okoła cypelka widocznego na zdjęciu. Biegnąć można po szutrowej scieżce, wystarczą buty do biegania lub terkingowe. Zaczynając bieg przy miejskiej plaży (na wysokości campingu Vrboska Nudist :)) po obiegnięciu cypelka kończymy w tym samym miejscu - długość trasy około 3-4km, chcąc biegnąć dalej możemy ścieżkami pobiec do miasteczka Vrboska robiąć kolejne 2 km ale ścieżki juz kamieno-betonowane. Biegnąc dalej ścieżki zaprowadzą nas do Jelsy. Polecam szczególnie pierwszą część trasy w okół cypelka - dołączam fotkę i pozdrawiam.
17 lipca 2014 -
KasiaZapomniałam dodać zdjęcia o którym pisałam. Fotka zrobiona jest właśnie na cypelku biegnąc w stronę Vrboskiej. Bieganie porane, godzina 07:00 słońce niestety już o tej godzinie daje nieźle popalić. Trzeba się przygotować na to i zabrać czapkę na głowę itp. Nie wiem o której trzeba by iść biegać żeby słońce nie dawało tak mocno, chyba w okolicy wschodu :)
Szlak turystyczny w okolicy Vrboska na Hvarze