Gdzie znajduje się taka plaża i jak do niej dojechać?
-
KamilkaPrzeglądam moje zdjęcia z wakacji i postanowiła się podzielić z wami piękną fotką. Zdjęcie to zrobiłam podczas tegorocznego pobytu na wczasach w Chorwacji. Na razie nie będę zdradzała regionu, ani tym bardziej miasta. Ciekawa jestem czy w śród was znajdzie się ktoś na tyle obyty by poznać to miejsce albo chociaż stwierdzić po czymś skąd jest ta plaża. A powiem wam że pięknie tam jest, oj pięknie. Aż się łezka w oku kręci jak patrze za okno na nadchodząca zimę, i pluchę a tam tak ciepło było - ciepło, pięknie i beztrosko. Ah wakacje wracajcie. A wracając do konkursu - czekam na wasze typy. buziaki!
Gdzie znajduje się taka plaża i jak do niej dojechać? -
Adam NowakSkalista plaża - skała wygląda na taką z regionu Kvarner - stawiał bym na wyspę Krk jej południowy kraniec. W tle widać jakieś wzniesienie tzn masyw górski, mógł by to być Velebit choć nie daje głowy. Na pewno nie jest to plaża na Korculi, bądź w południowej części Dalmacji. Tam skała jest bardziej biała, tu wyraźnie widać szary kolor. Z zaciekawieniem czekam na rozwiązanie zagadki.
27 grudnia 2013
pozdrawiam